skigeilo-utvikling


Med fokus på helhetlig utvikling - oppretter SkiGeilo Utvikling AS

2021-10-03
Høsten 2021 blir SkiGeilo Utvikling AS født! Det nye selskapet skal realisere store planer de neste årene.

- Det er en langsiktig og helhetlig strategi som er viktig. Denne tankegangen har vært en grunnstein for all utvikling vi har gjort opp gjennom årene. Dette er også bakgrunnen for at vi nå oppretter selskapet SkiGeilo Utvikling AS, sier Arne Pålgardhaugen, styreleder i det nye selskapet.

Med denne organiseringen tydeliggjør vi dette fokuset, og er bedre i stand til å følge opp. Gjennom det nye selskapet har vi en fortsatt høy målsetning om å bidra i destinasjonsutviklingen med sterkt fokus på bærekraft, sosiale og kulturelle forhold. Næringsutvikling og tilflytning må være målet i det store bildet, fortsetter Pålgardhaugen.


Infrastruktur og grønn mobilitet som bærende element
Fra tidligere er det lagt ned et godt arbeid med en helhetlig masterplan som nå skal realiseres. Selskapet skal ivareta den videre utviklingen og realiseringen av baseområdene til SkiGeilo. Dette er områder som Havsdalen, Kikut, Halstensgård, Taubanetomta og dagens Vestlia-område.

Grønn mobilitet gjennom kollektiv transport, ny taubane fra Geilo stasjon til Havsdalen via Geilohovda, nye skiheiser, løyper og aktivitetsinfrastruktur vil være bærende for en helhetlig utvikling sammen med boliger og fritidsboliger.

Organisering og forankring i Hallingdal
De siste årene er det brukt mye tid på å bygge et ungt og kompetansesterkt lag. Siste brikken har nå falt på plass, og det er gledelig at vi har fått med oss Berit Heitmann som daglig leder for SkiGeilo Utvikling AS. Sammen med henne har vi også prosjektsjef Sondre Tragethon, prosjektlederne Robert Brunvoll og Jørn McCall, og salgs- og markedsansvarlig Guro Pålgardhaugen. Alle har lokal tilknytning og er etablert på Geilo eller i Hallingdal. Den lokale staben gir et naturlig utgangspunkt for samspill med innbyggerne, Hol kommune, næringen og reiselivet på Geilo – side om side med SkiGeilo AS.

Spennende prosjekter foran seg
Helt siden Geilo Taubane ble nedlagt i 2011 har det vært et ønske om å etablere en ny Taubane i Geilo sentrum. SkiGeilo Utvikling AS tar denne stafettpinnen og er allerede i full gang med planlegging av en ny og moderne installasjon.

«Nye Geilo Taubane vil være en kabinheis fra Geilo sentrum til Geilohovda og videre til Havsdalen. Ønsket er å skape en opplevelse hvor naturen i Hallingskarvet nasjonalpark, høyfjellet, Geilohovda og Havsdalen føles sentrumsnær og tilgjengelig for alle», forteller Pålgardhaugen

Den nye taubanen har allerede engasjert lokalbefolkningen, kommunen og hytteeierene som kanskje det mest spennende prosjektet på Geilo, med de største potensielle ringvirkningene året rundt. Den gamle taubanen var et viktig kjerneelement i historien til Geilo, og nye Geilo Taubane vil skape en ny æra i Geilos reiselivshistorie.

Hold deg oppdatert

Åpenhetsloven
Vesleslåttvegen 11, 3580 Geilo, Norge

Foto: Paul Lockhart | Powered by Plyo