skigeilo-utvikling


Nyheter SkiGeilo 2020/21

2020-11-12
SkiGeilo satser! For sesongen 20/21 venter nok en ny heis, flere løyper og andre oppgraderinger for et bedre alpinprodukt.

Nok en ny heis!

Forrige sesong satte vi opp splitter ny heis i Arnetrekket, og vi fortsetter med investeringer i Havsdalen. Til sesongen 20/21 setter vi opp en splitter ny Fjellheis, som vil erstatte den gamle fjellheisen. Denne vil ha tre avstigninger, og toppstasjon ligger litt høyere enn tidligere, noe som gjør at det ikke lengre er nødvendig å stake seg fra heisen og ut i løypene. Heisen har større sporbredde, og er dermed bedre rustet ved vær og vind. Ved avstigningen finner dere også et av Geilos flotteste 360’ panoramautsikt – så her er det vel verdt å legge inn en foto-stopp! 

Ny løype i Havsdalen

I forbindelse med ny fjellheis i Havsdalen lager vi også en ny, familievennlig løype med utgangspunkt fra Fjellheisen. Denne ligger på «skiers right» til heisen, og blir en bred, fin løype som vil passe fint til både barn og mindre erfarne alpinister!

Nye og flere snøfangere i Fjellheisen og Fjell-løypa

Vi jobber målrettet med å kunne starte alpinsesongen tidlig og holde på god snø så lenge som mulig. For å effektivisere dette har vi satt opp flere snøfangere i Fjellheisen og Fjell-løypa.

Nye toaletter i Havsdalen

Vi fortsetter med oppgradering av våre serveringssteder, og har totalrenovert toalettfasilitetene på Havsdalskroa. 

Ny skibro på Bjødnahovda

Vi tar et realt ansiktsløft øverst i Vestlia, og bygger ny skibro til Bjødnaheisen. Dette gir en ny, flott inngang til Randi-, Eiva- og Vestlialøypa.

Hems i Trollklubben Barnehage

Vi må selvfølgelig passe på våre yngste gjester, og i sommer har vi bygget ut hemsen i Trollklubben Barnehage, slik at barna får enda mer plass å boltre seg på.


Lys i Randiløypa i Vestlia

Endelig! Vi tar kveldskjøring og MorgenSki til nye høyder og har fått installert lys i Randiløypa, slik at denne også blir en del av produktet morgen og kveld i Vestlia. Dette er et etterlengtet tilskudd til tilgjengelige traseer og en stor oppgradering av produktet.

Totaloppgradering av Geiloheisen

Vi har byttet innmat i Geiloheisen i forkant av årets sesong! All elektronikk, hele styringspanelet, motor og alle kabler er nye. En omfattende oppgradering av Geiloheisen, men dette gir mye bedre driftssikkerhet i Geiloheisen fremover.

Ny og bedre inngang til Olaløypa og Telemarken

Vi har endret inngang til Olaløypa og Telemarken, slik at det nå er enklere tilgang og bedre flyt. Vi har også stengt en del av transporttraseen som krysset Olaløypa. Vi har allikevel beholdt en exit inn til Sonjaløypa, slik at de som synes det blir for bratt kan enkelt komme seg over i en snillere bakke!

Snøanlegg i Vestlia

Vi fortsetter å oppgradere snøanlegget i Vestlia. Våre nye viftekanoner er mer effektive enn snøproduksjonssystemet som tidligere har vært i bruk, og vårt langsiktige mål er å ha god kontroll på mengdeproduksjon - noe som innebærer mindre vann- og strømforbruk. Dette er bærekraftig, både økonomisk og ut fra miljøhensyn. Under rette forhold gi oss mulighet for tidligere åpning av skianlegget.

GPS i tråkkemaskiner

For å produsere riktig mengde snø, og holde 100% kontroll på snødybden i våre bakker gjennom sesongen, har vi investert i et splitter nytt GPS system i våre tråkkemaskiner. Alle nedfarter og traseer blir scannet før snøen legger seg, og med denne informasjonen lagt inn i systemet, kan sjåførene se nøyaktig hvilken snødybde det er i våre bakker til enhver tid. Smart for snøproduksjon og smart for miljøet!

Hold deg oppdatert

Åpenhetsloven
Vesleslåttvegen 11, 3580 Geilo, Norge

Foto: Paul Lockhart | Powered by Plyo