skigeilo-utvikling

Storsatsing på Geilo - Nye alpine utleiesenger og inntil 200 nye boliger

2023-04-01
SkiGeilo Lodge – The Slope blir starten på realiseringen av Vestlia reiselivsområde. Det nye tilbudet blir et komplett alpinresort, som vil sikre et betydelig antall nye, lønnsomme alpine senger for utleie, og samtidig bidra til å styrke helårsturismen i Hol kommune.

SkiGeilo Lodge – The Slope vil kunne bestå av rundt 1 800 senger tilpasset utleiemarkedet med nærhet til sentrum med jernbanestasjon og direkte tilknytning til butikker og alle ferie- og fritidsfasiliteter. SkiGeilo Lodge – The Slope vil også inneholde et utvidet tilbud for skiutleie, skiskole og nye serveringssteder.

Geilo mangler i dag de rette varme sengene for å hente midtuke gjestene fra de nære, internasjonale markedene – hele året. SkiGeilo vil investere videre i satsingen på
Geilo Booking blant annet for å tilføre nye gjester fra Sverige, Tyskland, Danmark, England og Nederland. Det er valgt et internasjonalt navn av hensyn til de nye markedene, og «The Slope» spiller på prosjektets beliggenhet og arkitektoniske løsning, der en opparbeidet skiløype om vinteren og turvei om sommeren slynger seg gjennom anlegget.

Geilo er i en unik posisjon med et stort, sentralt utviklingsområde i Vestlia. Utbyggingen av SkiGeilo Lodge – The Slope er et nytt og nødvendig steg fra de senere års ensidige salg av hytter, til fremtidsrettet turisme med utleiesenger. - Dette vil gi grunnlag for fremtidig drift og utvikling av alpinanlegg, sommerpark og aktivitetsbaserte næringer med tilhørende arbeidsplasser, og ikke minst øke
grunnlaget for videre bedriftsutvikling i Hol kommune, sier Arne Pålgardhaugen.

En vellykket utbygging krever en helhetlig behandling av planarbeidet som forutsetning for fremtidig drift og utvikling av Vestlia reiselivsområde.

Geilo har behov for nye sentrale boliger og denne satsingen forsterker behovet for boliger til egne ansatte og unge nyetablerere. SkiGeilo ser i denne sammenhengen på muligheter for inntil 200 nye boenheter i Vestlia, sier styreleder Arne Pålgardhaugen i SkiGeilo.

SkiGeilo Lodge – The Slope bygges på eksisterende parkeringsplass uten bruk av urørt natur, og det oppnås arealpositivitet ved å etablere flere enheter på mindre areal enn tradisjonell hyttebygging. En slik arealbruk er i tråd med nasjonale og lokale føringer. Anlegget blir base for skibussen til SkiGeilo, som allerede i 2023 reduserer biltrafikken i sentrum ved å transportere opptil 2 000 gjester daglig.

Styreleder i SkiGeilo, Arne Pålgardhaugen, har stor tro på prosjektet, og sier at SkiGeilo Lodge - The Slope vil bli en «game changer», som vil legge grunnlaget for langsiktig lønnsomhet for SkiGeilo.

Åpenhetsloven
Vesleslåttvegen 11, 3580 Geilo, Norge

Foto: Paul Lockhart | Powered by Plyo