skigeilo-utvikling

Havsdalen

I Havsdalen er du virkelig på høyfjellet. Et spektakulært og variert område, beliggende 1000 meter over havet. Her er dyrelivet rikt og naturen særnorsk. Et aktivt stølsmiljø, med beitende dyr og produksjon av lokale spesialiteter. Fra Havsdalen har du direkte aksess til alpinanlegget, langrennsløyper og turmuligheter i Hallingskarvet og Hardangervidda Nasjonalpark.

Glitrende snø og vide vidder

Velkommen til «Norway’s Best Ski Resort» for tredje året på rad! Havsdalen er en del av SkiGeilo, og er et komplett barne- og familieområde. Skisesongen varer fra rundt midten av november til slutten av april. Her finner du varierte løyper og heiser, restaurant, afterski, skiutleie og barneområde med skibånd. I Havsdalen ligger også Fjellheisen, som fra toppen har 360 graders panoramautsikt til blant annet Hallingskarvet, Reineskarvet, Gaustatoppen og Skogshorn. Direkte fra Havsdalen kan du kjøre skarpe svinger ned til Geiloheisen, hvor skibussen kjører shuttle mellom dalsidene – eller stopper i sentrum.

Havsdalen er et strålende utgangspunkt for langrennsentusiasten. Området er tilknyttet over 500 km med løyper, og din favoritt finner du garantert etter hvert som du drar ut på oppdagelsesferd. Spesielt vil vi anbefale en tur til stølskafeen Prestholtseter. Et perfekt sted for en pust i bakken, helt oppunder Hallingskarvet 1242 moh. Vertskapet ønsker deg varmt velkommen med ferskt bakverk, lokal spekemat og rykende varm kakao. Vestreim Fjellstugu er et annet godt alternativ. En tradisjonsrik serveringshytte hvor du kan nyte idyllen blant glitrende snø, smilende solskinn og spektakulær utsikt. Skisporet har et interaktivt kart hvor du enkelt kan planlegge dagens tur, alltid oppdatert etter tråkkemaskinene som preparerer løyper av høy kvalitet hver dag.

Vakkert og vilt hele året

Like utenfor døren venter mektige vidder og vide fjell. Havsdalen er kanskje Geilos beste utgangspunkt for turer i fjellet. Skapt for minnerike dager med hele familien. Like utenfor døren venter opparbeidede stier, friske fjellvann og fjellets fargespill. Ta beina fatt og opplev høyfjellet på sitt beste med uendelige turmuligheter!

Havsdalskroa 

Havsdalskroa er et av SkiGeilos spisesteder, som fokuserer på god mat med høy kvalitet og stor bruk av lokale råvarer. Når været tillater det, kan serveringen også flyttes utendørs, hvor det fristes med solskinn og grillmat. Her er det alltid god stemning og mye moro for store og små. Havsdalskroa har også Geilos beste afterski, hvor du kan forvente livemusikk og dans på bordet!

Fremtidige planer i Havsdalen

Nye Geilo Taubane skal gå fra Geilo sentrum, via Geilohovda og ned til Havsdalen. Det betyr at du kan sette deg på toget fra Oslo eller Bergen, og komme deg tørrskodd til Havsdalen. Slik kan også hytte- og leilighetseiere enkelt komme seg tur retur sentrum uten bil. Havsdalen er et populært utfartspunkt for ski og vandring, og Geilo Taubane gir deg mulighet til å starte fjellturen allerede i Geilo Sentrum. 

Ved utviklingen av Geilo Taubane vil den gamle bygningsmassen, som Havsdalskroa, skiutleie og verksted/garasje etter hvert måtte vike plass for mer effektive og moderne installasjoner. Her vil det bli muligheter for nye restaurantbygg med inne- og uteservering, fritidsleiligheter tilrettelagt for utleie, og til og med et moderne høyfjellshotell. Det vil også bli tilrettelagt for parkering under bakken.

Havsdalen har et unikt potensiale som et attraktivt og fjellnært baseområde.Vi gleder oss til å knytte Havsdalen enda nærmere Geilo, og videreutvikle området med fokus på tradisjoner og særpreg. Med tilknytning til Geilo Taubane mener vi at det ikke finnes noe tilsvarende her i landet. Dette er en helt unik mulighet for Geilo som reiselivsdestinasjon!

Vil du motta nyheter fra oss?

Åpenhetsloven
Vesleslåttvegen 11, 3580 Geilo, Norge

Foto: Paul Lockhart | Powered by Plyo