skigeilo-utvikling
Foto: Emil ErikssonFoto: Emil Eriksson

Fjellparadiset Kikut

Kikut har ikke fått sitt navn ved en tilfeldighet. Fra over 1000 meter over havet har du vidt utsyn over det mektige landskapet ved foten av Hardangervidda. Et solrikt naturområde hele året rundt og en egenart som få andre fritidsområder kan matche. Rett utenfor fritidsboligen ligger alt til rette for spennende naturopplevelser, ulike aktivitetsmuligheter og høyfjellsmat i særklasse. Direkte og nær knyttet til all infrastruktur på Geilo. Magisk vakkert, med sine blåtimer og maleriske vinterlys, som vil ta pusten fra de fleste. Her kan du selv velge akkurat det du vil gjøre og oppleve.

Alpint og langrenn

Alpinbakkene rett utenfor døren er et skiparadis i verdensklasse! Kikut er et helhetlig og komplett barne- og familieområde som er en del av SkiGeilo. Skisesongen varer fra rundt midten av november til slutten av april, og er spennende for hele familien – fra nybegynneren til den erfarne alpinisten. Her finner du barneområde med skibånd, terrengpark som ble kåret til «Årets Park 2022», 6-seters stolheis, varierte alpinløyper, vinbar og restaurant. Direkte fra Kikut kan du ta på deg skiene og carve ned til Vestlia, hvor skibussen kjører shuttle mellom dalsidene – eller stopper i sentrum. 

Kikut er også et eldorado for deg som elsker å gå på ski, med fantastiske turmuligheter og opplevelser i nærheten, uten at du må bruke bilen. Et flott sted for de minste som spenner på seg skiene for første gang, med korte nærløyper rundt Geilotjødnet eller til Hakkesetstølen. Turer som gjør at de første langrennsopplevelsene gir mersmak og glede. Ruperanden er en super treningsrunde, hvor du kan kose deg med hjemmelagde boller og kakao på toppen, mens du nyter utsikten til Hallingskarvet. Eller hva med å gå innover mot det unike landskapet på Hardangervidda? Skisporet har et interaktivt kart som gjør at du enkelt kan planlegge dagens tur, alltid oppdatert etter tråkkemaskinene som preparerer løyper av høy kvalitet hver dag. Det er over 500 km med langrennsløyper i kommunen, og din favoritt finner du garantert etter hvert som du drar ut på oppdagelsesferd.

High fives, mestringsglede, varm kakao med krem og store barnesmil – opplev ekte skiglede på Kikut!

Naturopplevelser på sommertid

Ta beina fatt og opplev høyfjellet på sitt beste med uendelige turmuligheter. Kikut er et lett tilgjengelig utgangspunkt for fotturer i fjellet. Turstier er målt opp, merket og vedlikeholdt. Hvis du er godt fjellvant og eventyrlysten velger du bare din egen vei, blant fjellvann, stillhet og spektakulær utsikt. Geilo satser stort på sykkeltilbudet! Fra Kikut finnes det massevis av tilrettelagte sykkelstier og spektakulære fjellveier. Et vell av muligheter bak styret, enten du vil ha heftig stisykling eller en rolig familietur på grusveier i fjellet. Fra Kikut kan du også trille ned til Geilo Sommerpark i Vestlia, hvor flytstien, klatreparken, ziplinen, klatretårnet og annet morsomt venter.

Fjellet er også tilrettelagt for roligere dager, hvor du på Kikut kan ta med deg fiskestangen til et fjellvann i nærheten og servere ørret til middag. Ta med deg barna ut på bærjakt i den flotte naturen, og nyt små stolte fjes med fulle bøtter. Hva med å avslutte turen med et deilig sommerbad i Geilotjødnet?

Høyfjellsmat i særklasse

På Kikut kan du nyte ekte, hjemmelaget mat 1000 meter over havet. Kikut Bistro er en av SkiGeilos flere serveringssteder, og et hyggelig samlingspunkt for alle. Lun, med tømmervegger, beiset panel og tradisjonell hytteatmosfære. Et deilig sted for skikkelig god lunsj, afternoon tea og middager med råvarer fra lokale leverandører. Det er også verdt å nevne den solrike uteserveringen, vinrommet hvor du kan smake deg gjennom en verden av fantastisk vin, og et chambre séparée hvor du kan knytte nye bekjentskap.

På Kikuttoppen finner du vinbaren som kanskje har den råeste utsikten i Norge! Her nyter du en pause fra skiløypene, med deilig vin i glasset, lokale oster og spekemat på fatet, med panoramautsikt til Hallingskarvet og den evige fjellheimen. Vertskapet ønsker deg alltid varmt velkommen!

Kikutbussen

Kikutbussen er den enkleste måten å komme seg fra toget til hytta på Kikut! Å reise med tog til knutepunktet Geilo skal være behagelig og lettvint. På toget kan du slappe helt av, og før du vet ordet av det er du fremme på fjellet. Når du stiger av toget tar Kikutbussen deg fra stasjonen og opp til ditt drømmested på Kikut.

Prosjekter til salgs på Kikut

Finn ditt eget gjemmested midt i mylderet av muligheter på Kikut.

Hold deg oppdatert på siste nytt!

Åpenhetsloven
Vesleslåttvegen 11, 3580 Geilo, Norge

Foto: Paul Lockhart | Powered by Plyo