skigeilo-utvikling

Velkommen til nye Vestlia!

På denne siden kan du lese om våre planer for utviklingen av Vestlia. Arealene ble avsatt som reiselivs- og aktivitetsområde allerede i kommunedelplan for Geilo i 2010. Området strekker seg fra dagens baseområde i Vestlia, til den gamle skytebanen, rundt skytebanen og terrenget opp lia mot Kikut. Det er et stort areal som vil utvikles over mange år.

Illustrasjon: Planlagte heiser og nedfarter i Vestlia.Illustrasjon: Planlagte heiser og nedfarter i Vestlia.

Ny skiarena med store muligheter
Det planlegges ny stolheis og tilbringerheis fra den gamle skytebanen, som vil knytte det nye baseområdet sammen med resten av alpinproduktet i Vestlia. Det vil bli flere brede og fine alpinløyper som passer for hele familien, hvor den ene blir en ny og lang alpinløype helt fra Kikut. Nederst vil det bli en stor skiarena med skileik- og barneområder, med mulighet for arrangementer. I tilknytning til skiarenaen vil det bygges en ny, stor parkeringsplass for skisenteret. 

SkiGeilo Lodge - The Slope
SkiGeilo Lodge – The Slope er et leilighetshotell tilpasset utleiemarkedet, med nærhet til sentrum med jernbanestasjon og direkte tilknytning til butikker og alle ferie- og fritidsfasiliteter. SkiGeilo Lodge – The Slope vil også inneholde et utvidet tilbud for skiutleie, skiskole og nye serveringssteder. Les mer her. Leilighetshotellet skal utvikles på nåværende parkeringsplass i Vestlia.

Utvikling av tomter
Fra det nye baseområdet og opp mot Kikut ligger områder for utvikling av fritidsenheter, sammen med flere hyttetomter med Geilos aller flotteste beliggenhet og ski-in ski-out. Tomtene får storslått utsikt mot Geilo og Ustedalsfjorden, og de fleste enhetene vil få direkte utsikt til Hallingskarvet.

Utbedring og utvikling av infrastruktur
Vi vil bygge ny intern infrastruktur i området, samt utbedre den eksisterende offentlige infrastrukturen. Dette vil blant annet omfatte vei, vann- og avløpssystemer, ny rundkjøring med mer. Vi har som målsetning å knytte området tettere sammen med Geilo sentrum, uten bruk av personbil.

Viktige målsetninger for utviklingen i Vestlia:   

  • Styrke SkiGeilo sin satsning på alpinproduktet og helårsaktivitet.
  • Utvikle et variert overnattingstilbud med utleieenheter sentralt i våre baseområder. Dette fører til flere gjester i midtuke, i periodene utenom de store høytidene og feriene.
  • Skape grunnlag for lokal arbeidskraft og nye helårs arbeidsplasser.
  • Utvikle et attraktivt, sentralt og kompakt reiselivsområde, som du enkelt kan komme deg til og fra uten bruk av personbil.
  • Gjøre Geilo mer attraktiv som bosted og reiselivsdestinasjon.
Skisse av SkiGeilo Lodge - The SlopeSkisse av SkiGeilo Lodge - The Slope

Hold deg oppdatert

Åpenhetsloven
Vesleslåttvegen 11, 3580 Geilo, Norge

Foto: Paul Lockhart | Powered by Plyo